De Vries Tegelkachels bouwt en levert accumulerende houtkachels én hout gestookte fornuizen met bijbehorende rookgasafvoeren.

close x

Over aannemersbedrijf De Vries

Aannemersbedrijf De Vries, Finovens & Tigchelkachels Huib de Vries, De Vries Tegelkachels: allemaal namen die door ons gebruikt worden. Kortom – onze interesse beslaat meerdere vakgebieden. Daarnaast staat aandacht voor de relatie, kwaliteit, service en liefde voor het vak bij De Vries Tegelkachels voorop.

Biologisch bouwen

Na het afronden van de Havo heb ik eerst een half jaar op kantoor gewerkt. Vervolgens ben ik mijn carrière begonnen als timmerman en metselaar. Ik wilde met mijn handen werken, maar vond het ook leuk om mee te denken over het werk dat diende te gebeuren. Als timmerman en metselaar in opleiding heb ik naast het werk een 7 jarige opleiding gevolgd. De laatste 3 jaar van mijn opleiding ben ik geschoold in het vak van uitvoerder en aannemer. Vervolgens ben ik na het succesvol afronden van mijn opleiding naar Brabant verhuisd. In de periode die volgde heb ik eerst een jaar of zeven in het onderhoud van woningen gewerkt. Na deze periode heb ik veelvuldig gewerkt voor het biologisch bouwcollectief uit Riel. Sindsdien gaat mijn belangstelling uit naar duurzaam en biologisch bouwen.

Accumulerende kachels

Met het bouwen van onze eigen, lage energie, woning in 1998 ben ik mij gaan verdiepen in accumulerende kachels. Vervolgens leerde ik het vak Finoven bouwen in de praktijk van Fetze Tigchelaar (Tigchelaar Tegelkachels, Reduzum) РdŽ expert op dit gebied in Nederland. Ik was zeer enthousiast over dit product en kreeg van Tigchelaar Tegelkachels de kans de Finovens en Tigchelkachels te bouwen en verkopen in de regio Zuid (Nederland). Inmiddels verkoopt de Vries Tegelkachels dit kwaliteitsproduct al weer vele jaren naar volle tevredenheid.

Nieuwe stap

Onlangs besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe stap: ik kreeg de kans mijn assortiment uit te breiden met de Tegelkachels van Gabriel Keramik en de hout gestookte fornuizen van Josef Davidssons. Twee kwalitatief sterke producten uit Zweden.