De Vries Tegelkachels bouwt en levert accumulerende houtkachels én hout gestookte fornuizen met bijbehorende rookgasafvoeren.

close x

Leem

Leem is een prachtig én milieuvriendelijk product. Wij geven de voorkeur aan dit natuurlijke product voor het opbouwen van onze Finovens en Tegelkachels.

De voordelen van leem? Hier zetten wij er een paar voor u op een rij:

   • Dampdoorlatend
   • Vochtregulerend
   • Herbruikbaar
   • Milieuvriendelijk
   • Verwerkingsgemak

Toenemende vraag

Bouwen met leem is niets nieuws. Ook vandaag de dag leeft een deel van de mensen op aarde in woningen die (deels) met leem zijn gebouwd. De laatste jaren wint leem als bouw, – en stuukmateriaal steeds meer aan populariteit. Dit komt vooral door de positieve eigenschappen – waaronder het milieuvriendelijke aspect – van leem als bouwmateriaal. Ook wij ervaren een toenemende vraag van onze relaties naar een milieuvriendelijke bouw en afwerking van onze Finovens en Tegelkachels. Graag komen wij hieraan tegemoet.

Door de toenemende vraag van consumenten is het aantal producenten van leem gestegen. Voor u positief, want: u heeft meer keuze in materiaal. Bent u geïnteresseerd in leem? In onze showroom kunt u proefwanden bekijken die afgewerkt zijn met een basisleem.

Afwerking Finovens

Als afwerking voor uw Finoven kunt u kiezen voor een basisleem – de zogenaamde raaplaag. U bent dan wel gebonden aan de kleur van basisleem. Daarnaast kunt u kiezen voor een afwerking met leemfinish. Hiervoor heeft u de keuze uit een breed pallet aan kleuren. Deze leemfinish kan pas worden aangebracht nadat de basisleem geheel droog is. De finish wordt opgebracht in een laag van 2 a 3 mm, als fijn schuurwerk of glad. Bijkomend voordeel: als handige doe-het-zelver bent u zelf ook in staat tot het aanbrengen van de finish laag. Tenslotte kunt u kiezen voor een leemverf om uw Finoven te verfraaien. Ook hiervoor heeft u de keuze uit een breed pallet aan kleuren.