De Vries Tegelkachels bouwt en levert accumulerende houtkachels én hout gestookte fornuizen met bijbehorende rookgasafvoeren.

close x

Hout gestookt fornuis

Het Zweedse hout gestookte fornuis: een echte overlever (“Noot” van de fabrikant)! Vandaag de dag zijn wij trots dat we nog steeds dit Zweedse gietijzeren hout gestookte fornuis van Josef Davidssons mogen aanbieden. Waarom iets veranderen wat nog steeds zo goed werkt als 150 jaar geleden? Of misschien wel beter werkt dan de vele moderne “gadgets” die elektriciteit, chips of een internetaansluiting nodig hebben?

Een hout gestookt fornuis past zowel in een traditionele woning als in een nieuw gebouwd huis. Josef Davidssons biedt een ruime keuze aan gietijzeren hout gestookte fornuizen in traditionele stijl. Daarnaast is er nu ook een modern hout gestookt fornuis met een ruimere oven die prima past in een moderne keuken.

Smalandsspisen 1896

Een tijdloze klassieker. Het eerste model door Josef Davidssons zelf ontwikkeld. Deze kachel is een replica van een model uit het jaar 1896. Dit model is verkrijgbaar met boven, – en achter aansluiting. Ook bestaat de mogelijkheid tot het inbouwen van deze klassieker in uw bestaande keuken.

Idun nr1

Wederom een klassieker. Dit verkoopsucces van de jaren 30 van de vorige eeuw wordt nog steeds door Josef Davidssons gemaakt. Ook dit fornuis kan geleverd worden met boven, – en achter aansluiting.

Viking 30

Tijdloos design wat door zijn smalle bouw prima is in te passen in nieuwe of bestaande keukens. Deze kachel biedt naast de mogelijkheid om te koken een uitstekende manier om uw keuken te verwarmen.
Viking 60 en 75
Dit zijn de moderne hout gestookte fornuizen van Josef Davidssons. Deze modellen zijn leverbaar in antraciet en wit. Daarnaast heeft u de keuze om de oven aan de linkerkant of rechterkant van het fornuis te plaatsen.

Royal Viking

Indien u dit wenst leveren wij ook houtkachels van Josef Davidssons. De Royal Viking is een 150 jaar oud model van gietijzer uitgevoerd met een moderne techniek. Hierdoor is het rendement van deze houtkachel hoog.
Duurzame warmte die geleverd wordt door hernieuwbare grondstoffen (o.a. hout) wordt steeds belangrijker. Fossiele brandstoffen (olie, gas, steenkool e.d.) raken op en zorgen voor CO2 uitstoot. Hout is een uitstekende opslag van zonne-energie en – gestookt in een hout gestookt fornuis – CO2 neutraal.