De Vries Tegelkachels bouwt en levert accumulerende houtkachels én hout gestookte fornuizen met bijbehorende rookgasafvoeren.

close x

Tigchelkachels

De kracht van de Tigchelkachel? Dat zit ‘m niet alleen in zijn unieke stookkamer met efficiënte na verbranding. Door zijn massa van chamotte composiet blijft deze kachel na een stookbeurt ook nog eens lang zijn warmte afgeven. Gevuld met hout laat u de Tigchelkachel 1 á 1,5 uur branden. Daarna beschikt u over een aangename en aanraakbaar accumulerende houtkachel die uw ruimte nog lange tijd verwarmd.

Naast het genieten van een fraai brandend houtvuur, kunt u met deze kachel ook nog koken, bakken en braden in een apart verkrijgbare gietijzeren oven. Daarnaast is de Tigchelkachel leverbaar met een warm water optie. Hiermee kunt u vloerverwarming, wandverwarming en tapwater voorzien van warm water. En: door de steeds maar stijgende brandstofprijzen is een Tigchelkachel ook nog eens goed voor uw portemonnee. Kortom: de Tigchelkachel is voor velen een onmisbare huisgenoot!
De Tigchelkachel is – naast de basiskleur Muisgrijs – leverbaar in 13 fraaie kleuren naar keuze. Daarnaast kunt u kiezen uit vier hoogtes, opslagcapaciteiten en verschillende stookdeuren.

Zelfbouwpakkettigchelkachel

De Tigchelkachel is uitgevoerd als een los-stapelbaar opbouwsysteem van Tigchels uit hoogwaardig chamotte composiet met unieke eigenschappen. De verschillende onderdelen passen perfect in elkaar waardoor de kachel ook gemakkelijk zelf is op te bouwen. Na het waterpas en vlak neer leggen van de onderplaat bouwt u de rest van de kachel in een paar uur op. De eerste stookbeurt kan beginnen!

Lage energie woning

De Tigchelkachel is een ideale accumulerende houtkachel in een lage energie woning. Met slechts enkele kubieke meters brandhout per stookseizoen kunt u deze woning verwarmen. Daarnaast kunt u met deze accumulerende houtkachel een zeer lage EPC waarde verkrijgen voor elke willekeurige nieuwe woning.

Duurzame warmte die wordt geleverd door hernieuwbare grondstoffen (o.a. hout) wordt steeds belangrijker. Fossiele brandstoffen (olie, gas, steenkool e.d.) raken op en zorgen voor CO2 uitstoot. Hout is een uitstekende opslag van zonne-energie en – gestookt in een accumulerende houtkachel – CO2 neutraal.