De Vries Tegelkachels bouwt en levert accumulerende houtkachels én hout gestookte fornuizen met bijbehorende rookgasafvoeren.

close x

Tegelkachels

Nieuw op de Nederlandse markt: authentieke Zweedse Tegelkachels van Gabriel Keramik. Het voordeel van deze kachel? Door een traditioneel systeem – gebaseerd op 5 kanalen die door de kachel lopen – geven de rookgassen van het houtvuur zeer veel warmte af aan de Tegelkachel. Omdat de kachel de warmte heel geleidelijk afgeeft kunt u tot wel 24 uur genieten van een heerlijke stralingswarmte.

Tegelkachels van Gabriel Keramik zijn leverbaar in verschillende modellen: rechthoekig, rond, in een klassieke én moderne uitvoering. Allemaal geïnspireerd door de Zweedse Tegelkacheltraditie.

Harligt Varmanda!

Door de grote stookdeur met glas kunt u genieten van het vlammenspel, terwijl de behaaglijke warmte zich langzaam door uw woonruimte verspreidt. Zoals de Zweden zeggen: Harligt varmanda!

Keramische hoogstandjesGK Studio-Unikat

De afwerking van deze accumulerende houtkachel is – zoals de naam al doet vermoeden – met tegels. Dit zijn niet zo maar tegels, maar keramische hoogstandjes: met veel liefde voor het vak gemaakt in de fabriek van Gabriel Keramik. De tegels worden in verschillende kleuren en op bestelling met verschillende beschilderingen geleverd. Bent u geïnteresseerd in de productie van de tegels? Kijk dan op de website van Gabriel Keramik :

EN15250

De Tegelkachels van Gabriel Keramik zijn getest volgens EN 15250. Aan de hand van deze test is het rendement van de kachel vastgesteld op 92,4%. Wat dit voor u betekent? Tegelkachels van Gabriel Keramik ogen niet alleen zeer fraai, maar maken ook goed gebruik van de opgeslagen zonne-energie in het brandhout. Daarnaast voldoen de Tegelkachels van Gabriel Keramik al aan de strenge eisen die al in Oostenrijk en Duitsland voor accumulerende houtkachels gelden. En ook naar verwachting in de toekomst voor Nederland gaan gelden.
Duurzame warmte die geleverd wordt door hernieuwbare grondstoffen (o.a. hout) wordt steeds belangrijker. Fossiele brandstoffen (olie, gas, steenkool e.d.) raken op en zorgen voor CO2 uitstoot. Hout is een uitstekende opslag van zonne-energie en – gestookt in een accumulerende houtkachel – CO2 neutraal.

Link: www.gabrielkakelugnar.se