De Vries Tegelkachels bouwt en levert accumulerende houtkachels én hout gestookte fornuizen met bijbehorende rookgasafvoeren.

close x

Finovens

Finovens zijn kampioen in brandstof efficiëntie en warmteopslag. De energie die het fraaie houtvuur levert wordt via rookgassen – die een lange weg afleggen door de Finoven – opgeslagen in de massa van de kachel. Het resultaat? U kunt langdurig genieten van een fijne stralingswarmte. Alle voorwerpen in uw ruimte worden hierdoor verwarmd. Ook kunt u tijdens het stoken van deze accumulerende houtkachel – via de stookdeur met glas – genieten van een prachtig houtvuur.

De Finoven is een ideale accumulerende houtkachel in een lage energie woning. Een goed voorbeeld is onze eigen woning van 700 m3. Deze wordt grotendeels door een Finoven 18 met panoramadeur verwarmd. Uiteraard kunt u dit zelf ervaren tijdens een bezoek aan onze showroom.

Afwerkingfinoven

Voor de afwerking van de Finoven heeft u de keuze uit verschillende materialen. Zelf hebben wij de a
fgelopen jaren een voorkeur ontwikkeld voor een afwerking met leem: een prachtig ecologisch materiaal wat ook nog eens herbruikbaar is. Op de basisleem kunt u nog een eindafwerking aanbrengen.

Van open haard tot Finoven

De Vries Tegelkachels heeft ruime ervaring met het ombouwen van een bestaande open haard tot een Finoven naar uw wens. Hiermee behoudt u een gezellig vuur en profiteert u van een efficiëntere opslag van warmte. Wij bouwen alle vormen en afmetingen naar uw wens.
Een voorbeeld? Een Finoven met een hoogte van 4 meter en een breedte van 3,4 meter. Deze Finoven weegt ongeveer 10000 kg. Bekijk ook onze nieuwspagina voor meer voorbeelden.

Zelfbouwpakket

Onze Finovens zijn ook leverbaar als zelfbouwpakket. Ook hierbij heeft u de keuze uit vele varianten. Wij bieden hierbij op maat begeleiding. Met enige regelmaat organiseren wij – in samenwerking met Tigchelaar Tegelkachels – ook workshops. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op onze website: www.devriestegelkachels.nl
Duurzame warmte die geleverd wordt door hernieuwbare grondstoffen (o.a. hout) wordt steeds belangrijker. Fossiele brandstoffen (olie, gas, steenkool e.d.) raken op en zorgen voor CO2 uitstoot. Hout is een uitstekende opslag van zonne-energie en – gestookt in een accumulerende houtkachel – CO2 neutraal

Link: www.tigchelkachels.nl